Waarom een seizoen 2?

Studievereniging Technische Informatica Rotterdam

Waarom een seizoen 2?

Dit is de eerste keer dat we als STIR een blogpost publiceren. Het is de bedoeling dat we dit regelmatiger gaan doen. Op deze manier kunnen we jullie eenvoudig op de hoogte houden van alles wat er binnen de vereniging gebeurt.

Op 1 november start seizoen 2 van de Quarantaine eSports. In de organisatie van zo’n evenement gaat een hele hoop voorbereiding zitten. Er moeten 160 deelnemers juist worden geinformeerd (die eerst allemaal gevonden moeten worden), dan moeten er 120 games worden gespeeld, allemaal bestaande uit maximaal 3 of 5 rondes, en vervolgens moeten die uitslagen verwerkt worden.

Al deze games worden live gecast en zelfs de uitslagen worden live bijgewerkt. Dit kost ons meer dan 200 uur aan werk, per betrokken persoon. Als je je afvraagt waarom we dit in vredesnaam doen, is dat geen onterechte vraag.

Allereerst een belangrijk punt: we vinden het leuk. Er zijn momenten geweest dat dat anders leek natuurlijk. We hebben een groep studenten gehad die valsspeelde bijvoorbeeld. Dat was vervelend. En als je voor de vijfde avond op rij na 24:00 nog bezig bent met casten, wil dat ook nog wel eens op je zenuwen werken. Zo niet, dan wel op die van je gezin.

En toch vinden we het echt leuk. De deelnemers zijn enorm enthousiast en competitief en altijd in voor een grapje. We zijn langsgeweest bij team 078 om ze aan te moedigen in Zwijndrecht en we hebben met onze kijkers veel spelletjes gespeeld na de wedstrijden binnen de competitie. Hier genieten we van.

Ten tweede is het een goede manier om de studenten met elkaar in contact te laten komen. Aan de Quarantaine eSports mogen studenten (en docenten) deelnemen van alle opleidingen en leerjaren. Sommige teams zijn al gemaakt, en andere teams maken wij zelf. Uiteindelijk komt iedereen met elkaar in aanraking, en daar komen soms hele mooie vriendschappen uit voort.

Voor STIR is het ondersteunen in de relaties tussen studenten een belangrijke functie. We vinden het belangrijk dat iedereen tijdens zijn studie de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Daar hoort steun en hulp bij van je medestudenten. Daarnaast is de studie ook veel leuker als je je successen kunt delen.

Als laatste is het een manier om STIR op de kaart te zetten. We dragen ermee uit naar potentiele partners dat we activiteiten van formaat kunnen realiseren en dat we daarmee een groot bereik halen.

Hoewel STIR geen commerciele instelling is, we betalen zelfs geen belasting, hebben we natuurlijk wel geld nodig. Dit gebruiken we om activiteiten als deze te kunnen faciliteren. Daarvoor zijn goede en betrouwbare partners essentieel.

Ik hoop oprecht dat iedereen weer net zo geniet van dit seizoen als ze hebben genoten van het vorige seizoen. We hebben vaste kijkers en betrokken spelers gehad. Dat is uiteindelijk de enige reden dat zo’n competitie kan slagen.

Ik kijk er dan ook naar uit om jullie vanaf november weer te mogen verwelkomen.

Robin Martijn
Voorzitter STIR